Saturday, Apr 21, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаКратко ама силно – земјотрес во Струмица

Кратко ама силно – земјотрес во Струмица

pochuvstvuvan-zemjotres-vo-bogdanci-valandovo-i-strumica-246586

Телеметриската сеизмолошката мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Валндово, Штип, Битола, Охрид и Крушево. При Природно-математичкиот факултет во Скопје денеска во 12 часот и 17 минути регистрира земјотрес чиј епицентар се наоѓа 130 км југоисточно од Скопје, станува збор за Струмица.

Според досегашните ифнормации зејотресот со интензитет од четири степени според Европската макро-сеизмичка скала–1998 бил почувствуван во југоисточниот дел од Републиката, поточно во Струмичкиот регион.