Saturday, Apr 21, 2018
HomeДЕНЕШНАЦрна хроникаКрадец од Ниш брзо фатен во Скопје од полицијата

Крадец од Ниш брзо фатен во Скопје од полицијата

Жител на Ниш во текот на новогодишната ноќ заедно со уште едно лице се обиделе да извршат повеќе кражби низ Скопје. Најпрво обиле стан на улица Париска во Скопје при што од женска чанта украле 1100 денари додека домаќините спиеле во спалната соба. Исто така земале машка јакна но, во не пронашле ништо и ја вратиле.

Незабележани продолжиле на соседниот стан но, не можеле да го обијат бидејќи сопственикот најверојатно го оставил клучот на вратата. Тој ги забележал и веднаш пријавил во полиција. Во Полициската станица Карпош извршен е разговор со пријавениот В.П кој го признал и појаснил начинот на ограбувањето, па ќе биде обвинет за кражба на дрзок начин.