Wednesday, Apr 25, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионКосовската полиција го уапси бегалецот од кумановската група

Косовската полиција го уапси бегалецот од кумановската група

Косовската полиција го уапсила Сулејман Османи од селото Бреза, осомничен за настаните во Куманово, а кој и побегнал на полицијата кога им го пакажувал местото каде било скриено оружјето.

Ползејќи го непристапниот планински предел тој упеал да им избега на полицајците, кои пак сега се под истрага. Според косовската полиција, на која се повикува Лајмперс пренесувајќи ја информацијата за апсењето на Османи, во куќата на Османи пронајден е дел од оружјето украдено за време на нападот на караулата во Гошинце.