Monday, Jun 25, 2018
HomeДЕНЕШНАКонференција против корупција во Охрид

Конференција против корупција во Охрид

Во Охрид се одржува дводневна конференција со тематски наслов ,, „Aнтикорупција: Најдобри практики во борбата против јавната корупција“,

Судии, јавни обвинители од сите апелациски подрачја и претставници од соодветни институции ќе присуствуваат на оваа конференција која е во организација на Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка и со финансиска поддршка на Амбасадата на САД во Македонија и Бирото за меѓународна борба против наркотици и спроведување на законите (ИНЛ).

 

Според најавите, утре за време на завршните заклучоци од конференцијата свое обраќање ќе има американскиот амбасадор Цес Бејли