Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаКонференција на УМС ВМРО-ДПМНЕ – Младите значаен дел од политиката

Конференција на УМС ВМРО-ДПМНЕ – Младите значаен дел од политиката

ums 24

Унијата на млади сили на владеачката партија ВМРО-ДПМНЕ прославува 24 години постоење со конференција во салата „Јане Сандански“ каде се обрати претседателот Владимир Неловски со пофални зборови за огромното членство од 51 илјада и нивниот придонес во рабата на партијата, како и во државните институции.

gruevski ums

На конференцијата присуствуваше целото партиско раководство кое му даде подршка на подмладокот. Говореше и Никола Груевски и го оцени УМС како едно од најмасовните младински политички движења во Македонија и столб на државата.