Friday, Apr 27, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРДизајнКомфортни „микро“ станови во срцето на Њујорк

Комфортни „микро“ станови во срцето на Њујорк

mikro stanovi1

Aрхитектонското студио nARCHITECTS започнува со фасцинантен проект со кој Њујорк ќе добие поинакво катче. На почетокот од наредната година на пазарот ќе бидат пласирани таканаречените „микро станови“, опремени по нависоки стандарди кои ќе пружат удобност и свежина во вашиот дом.

mikro stanovi3
Станбениот комплекс располага со 55 „микро станови“, со големина од 23 до квадратни метри. Комплексот ќе нуди услуги како чистење на становите, фитнес центар и перална.

mikro stanovi2
Дополнителните погодности вклучуваат „виртуелен чувар“, мал балкон, пристап до lounge просториите и голема заедничка отворена тераса заедно со простор за велосипеди.