Thursday, Mar 22, 2018
HomeАЈНШТАЈНИЈАКосмосКометата Розета има вонземски живот

Кометата Розета има вонземски живот

Истражувачите од европската вселенска агенција се блиску до потврда дека на кометата Розета најверојатно има вонземски микроорганизми кои може да преживеаат во овие екстремни услови. Кометата е следена од сондата Филај која беше успешно закачена пред неколку месеци и имаше мали прекини во сигналот, но има доволно испратени податоци.

Смрзнатата комета не е „мртва“ и има геолошка активност што дава доволна можност за развој на микроорганизми но, се уште има простор за научно докажување на овие податоци, како и за теоријата од каде потекнуваат, дали се „закачени“ од друго вселенско тело и како може оваа форма на живот да егзистира и во други делови од универзумот.