Friday, Apr 20, 2018
HomeАНТИСТРЕСШтосноКокошката или јајцето, што е постаро?

Кокошката или јајцето, што е постаро?

jajca

Наместо да излезе од квачката и да мине низ надворешната инкубација, јајцето 21 ден останало во телото на кокошката и потоа се излгло во кокошката.

Квачката угинула меѓутоа пилето било здраво формирано. Претставник на државната ветеринарска служба Јап од местото Велимак, каде и се случи ова невообичаено излегување, рече дека никогаш до сега не видел ваков или сличен случај. Според неговите зборови, оплоденото јајце се оплодило во репредуктивниот систем на кокошката, но останало во телото додека не било изнесено.

Резултатите од обдукцијата извршени на кокошката покажале дека таа угинула од внатрешни повреди.

Сите медиуми во Шри Ланка на насловните страни ја објавиле оваа вест и голем дел заклучиле дека сепак кокошката е постара а не јајцето.