Wednesday, Apr 25, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаКокино предизвикува најголем интерес кај странците

Кокино предизвикува најголем интерес кај странците

Мегалитската опсерваторија Кокино предизвикува огромен интерес кај странците. Управата за културно наследство во октомври ќе ги презентира македонските знаменитости на саеми во Франција и Италија.

Искуството од ланското претставување вели дека странците најголем интерес пројавиле за Кокино, како и за средновековната црква Св. Ѓорѓи во старо Нагоричане. Оваа година на реномираните европски саеми ќе бидат претставени цркви, манастири, скопското и тетовското кале, Стоби, Хераклеа и други значајни локалитети.