HomeАЈНШТАЈНИЈААтласКој европски јазик е најатрактивен?

Кој европски јазик е најатрактивен?

Според резултатите од најновото истражување потврдено е дека италијанскиот јазик е изгласан за најатрактивен европски јазик. Во истражувањето биле анкетирани 1.000 лица на кои им било поставено прашањето кои акценти им се најпривлечни.

На врвот на листата со 25% од гласовите се нашол италијанскиот јазик, додека францускиот го зазема второто место со 23% од гласовите. Веднаш зад нив се ирскиот, шпанскиот и шведскиот јазик.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com