Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаКлучното прашање кое може да ви донесе работа во Facebook

Клучното прашање кое може да ви донесе работа во Facebook

facebook--mark-zuckerberg-1

Facebook е една од најпосакуваните компании за работа и еден од најпосакуваните работодавци, која брои над 13.000 вработени. Миранда Калиновски, одговорната за вработување на нови луѓе во Facebook, открива како изгледа интервју за работа во Facebook.

Главната поента овде е трик прашањето за вработување, кое ретко кој кандидат го разбира. Многу важно е првично колку се посветувате во работата и колку ја сакате. Многу важно е вашите животни цели да се вклопуваат со вредностите на компанијата. Фамозното прашање гласи: „Ако се обидете да го замислите најдобриот ден на работа, што ќе правите кога ќе си одите дома?“.
o-JOB-INTERVIEW-facebookВрз основа на вашиот одговор Facebook ќе реши дали сте способни да ја извршите вашата работа како што треба или не. Што мислите вие за прашањето?

Извор: telefoni.mk