Tuesday, Jul 14, 2020
HomeДЕНЕШНАЕкономијаКире Наумов стави вето на ново задолжување од 100 милиони евра!

Кире Наумов стави вето на ново задолжување од 100 милиони евра!

Министерството за финансии објави дека во вторник ќе побара заем од 100 милиони евра од домашните кредитори. Паралелно со тоа,  дополнителниот заменик министер за финансии, Кире Наумов од СДСМ го употреби законско право и не се согласи со најавеното ново задолжување од 100 милиони евра на домашниот пазар.

ОД СДСМ наведуваат дека со оваа одлука „покажале како во иднина ќе управуваат со јавните финансии“.

Бидејќи според партијата на Наумов, задолжувањето е непотребно и ќе ги задолжи македонските граѓани дополнително, од СДСМ додаваат дека ова е одличен показател „како во иднина ќе управуваат со јавните финансии и задолжувања“