HomeДЕНЕШНАПолитикаКирацовски: Да запрат деградирањата на административните службенци во МНР

Кирацовски: Да запрат деградирањата на административните службенци во МНР

„Оваа средба што ја имав со претставници на Синдикатот на македонската дипломатска служба, на нивно барање е доказ дека вработените во сите ресори се охрабрени, довербата е воспоставена и постои решителност заеднички да ги решаваме проблемите во интерес на вработените и на граѓаните на Р.Македонија. Со Синдикатот разговаравме за кариерната и образовната дискриминација, со којашто се соочени голем број вработени во администрацијата“ – изјави денеска дополнителниот заменик на министер за информатичко општество и администрација, Александар Кирацовски.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com