Sunday, Feb 23, 2020
HomeРЕФЛЕКТОРМузика,,Киев пијано дуо" вечерва на ,,Охридско лето"

,,Киев пијано дуо" вечерва на ,,Охридско лето"

Олександра Зајцева и Дмитро Таванец вечерва со пијано звуци ќе добрат до публиката на фестивалот  ,,Охридско лето”. На сцената во катедралната црква ,,Св Софија” , „Киев пијано дуо“имаат настапувано во повеќе земји во Европа. Нивните настапи се проследени со многу овации, возбуда и воодушевување кај публиката. Како дуо Зајчева и Таванец  се добитници на многу награди  на најпрестижни натпревари во Европа. Неодамна го издадоа и својот прв компакт диск, со дела за четирирачно пијано од австрискиот композитор Франц Шуберт.

Покрај наградите и признанијата кои ги добиле како дуо, и нивните солистички професионални биографии се полни со успеси.

Концертот на ,,Киев пијано дуо” е закажан за вечерва во 21 часот