Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАСкопјеЌе се отстрануваат бесправно изградените објекти на „Лезет“ и „La Terazza“

Ќе се отстрануваат бесправно изградените објекти на „Лезет“ и „La Terazza“

Oпштина Центар се обрати до МВР за давање асистенција при отстранување на дивоградбите од гостилницата „Лезет“ и „La Terazza“. Констатирано е дека „БАТО МАЏО“ ДООЕЛ Скопје – Гостилница „Лезет“ има бесправно изградено перална и доградба на истата, додека „La Terazza“, во сопственост на правното лице „Интермедиа“ ДООЕЛ Скопје има дивоизградено два лимени оџаци, отвор и поставено прозорец без одобрение за градење.

Oд општината ќе започнат со отстранување следниот месец на 14-ти декември.