HomeАНТИСТРЕСШтосноКазна од 14.000 евра поради возење на електрично возило за голф во алкохолизирана состојба

Казна од 14.000 евра поради возење на електрично возило за голф во алкохолизирана состојба

Еден од главните луѓе на компанијата „Халфордс“ Џони Мејсон е казнет со повеќе од 14.000 евра бидејќи во алкохолизирана состојба го возел електричното возило за голф преку приватен посед, со брзина од 10 километри на час. Мејсон бил фатен од страна на полицијата кога се обидел да го врати возилото на електричен погон од еден бар во одмаралиштето Крагеро во кој одседнал.

Во Норвешкае е илегално да се вози на приватен имот и на престапниците им се заканува дури и затворска казна доколку се во алкохолизирана состојба. Мејсон, кој е милионер, добил казна поврзана со неговите примања (дури 14.000 евра) и во отсуство е осуден на две недели притвор. Исто така добил забрана за возење на две години во Норешка.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com