Saturday, Jul 4, 2020
HomeРЕФЛЕКТОРМузика (Page 47)

Втората полуфинална вечер на музичкото шоу ,,Пинкови sвездички” донесе радост во Македонија. Младиот Трајче Ѓоргиев со изведбата на ,,Зошто отиде” од нашата музичка икона Тоше Проески, обезбеди место во големото финале кое ќе се случи на 26 јуни. Шоуто ,,Пинкови sвездички’’ e најголем доказ дека на Балканот

Read More

Настанот  „Види музика, слушни слика, добиј книга” на 23 јуни ќе го доживее своето осмо издание. Овој традиционален  мултимедијален  спектакл годинава го носи насловот „ Бродвеј под sвездите.” Идејните творци на проектот, Македонската филхармонија и Младинскиот културен центар и годинава ќе ни овозможат бегство од стресното секојдневие

Read More

  Еден од најперспективните македонски пијанисти, Дино Имери е добитник на наградата “Млад Музички Уметник” доделена од Фондацијата “Томислав Зографски” по повод 80 години од раѓањето на еден од најистакнатите македонски композитори. Имери наградата ја доби за исклучителни домашни и меѓународни концертни успеси, како и за промоција

Read More