Monday, Jul 6, 2020
HomeРЕФЛЕКТОРМузеј (Page 2)

Националната галерија на Македонија  ја организита изложбата „Есенција на егзистенцијата“  која на 30 јуни ќе биде поставена во галерија ,,Лауба” во Загреб.На оваа изложба ќе бидат претставени дела од 25 македонски современи уметници. Есенција на егзистенцијата“  ги претставува различните перцепции за најразлични општествени свери.  Посетителите на

Read More

Културниот центар „Кула“ на 3 јули со почеток од 20 часот ќе ја постави изложбата со дела создадени за време на работилницата за Land Art која се одржа од 13 до 14 јуни  во  Китка. Оваа изложба освен изработените дела, на посетителите ќе им понуди и

Read More

Повеќе од 30 уметници од Македонија, Србија, Грција, Египет, Мексико, Монголија, Полска, Франција, Бугарија, Словенија, Романија,Турција и Италија инспирирани од сите убавини кои ги нуди општина Вевчани ќе творат на шестата Меѓународна ликовна колонија „Вевчански видувања“. [caption id="attachment_2709" align="alignleft" width="300"] HPIM1348.JPG[/caption] Вевчани е место кое само по

Read More

Ликовно-образновниот камп ,,Вангел Коџоман” во Струга ја отвори деветтата ликовна колонија посветена на доајенот на ликовната педагогија и ликовната уметност во Македонија, академик Ванѓел Коџоман. Овој ликовно-образовен камп е во организација на Детскиот ликовен центар од Скопје. Според предвидената програма Околу 40 млади ликовни таленти од Македонија

Read More

Концерти, претстави и изложби ќе ги нахранат уметничките души ова лето 2015. Од недела, ,,Скопско лето” ќе царува во остварувањето на своето 36 издание на 26 отворени сцени низ градот. Премиерата на балетската претстава „ Заспани убавици” во салонот на Македонска опера и балет со почеток во

Read More