Thursday, Jul 2, 2020
HomeГОВОРНИЦАСтав (Page 3)

САД има најнова генијална поука за Владимир Путин кој ја предводи својата земја во нова воена кампања, а тоа е да учат од своето минатото и инвазијата која во 80-тите ја извршија во Авганистан. Ова е многу интересно да се „анализира“ бидејќи ако треба да

Read More

Владата на премиерот Никола Груевски досега во повеќе наврати ги покачи пензиите со износ од 5 проценти годишнo, освен во периодите кога економијата беше во пад. Можеби и ова покачување е дел од програмата на партијата со која ги доби изборите пред една година, но

Read More

Новиот министер за транспорт и врски Владо Мисајловски очигледно сака брзо да се наметне на новата функција и по неодамнешната „инспекција“ на градежните работи на автопатот Велес Штип сега не потсети дека железничката станица во Скопје ќе добие нов лик за четири месеци. Ако добро се

Read More

Секуларноста во Македонија на ниво. Световните лица како да го подзаборавиле значењето на поимот секуларност. Застапувањето политички ставови и мешањето во приватниот живот на луѓето изгледа како да е дел од секојдневните обврски на црковните претставници. Кога (тогашната) актуелна политика го наметна прашањето за името, во

Read More