Sunday, Apr 5, 2020

Microsoft со гордост соопшти дека за само неколку дена добил дури 15 милиони корисници кои ја искористиле можноста за бесплатна надградба со Windows 10 што дава позитивен сигнал за новиот софтвер. Сите кои имаат лиценциран Windows 7, 8 и 8.1 може да ја превземат надградбата, а

Read More

Летните горештини, како и нередовното сервисирање на вашиот лап-топ можат сериозно да ги успорат неговите перформанси, или да доведат до поголеми проблеми. За да се ослободите од овој проблем повторете ги овие едноставни чекори. Лаптопот чувајте го и користете го во изладени и проветрени простории. Избегнувајте да

Read More

Бета тестерите на Windows 10 ќе може да ја надградат бета верзијата на официјалната верзија на Windows 10, но само ако платат за неа. Сопствениците на легалните Windows 7, Windows 8 и Windows 8.1, имаат можност за бесплатна надградба на Windows 10, со тоа што

Read More

Xperia Z5 и Z5 Ultra ќе бидат последната шанса на Sony Mobile за воодушевување на корисниците и добивање на мал дел од битката со Samsung и LG. Досегашните информации не се најверодостојни, некои велат дека Xperia Z5 и Z5 Ultra ќе бидат најмоќните смартфони досега,

Read More

Хакери успеаја да го пробијат сајтот за кратки романси Ashley Madison и украле податоци за над 30 милиони корисници, од кои голем дел се швалери, а имало и случаи на договори за сексуални услуги и проституција. Хакерите очигледно имаат висок морал бидејќи не бараат пари туку

Read More

Сите кои користат Google апликации се согласуваат на одредени услови кои да бидеме ретко кој детално ги чита, па затоа излегуваат параноични теории дека нашите податоци се злоупотребени. Доколку сметате дека Google премногу знае за вас, за секој потег што го правите на интернет, за

Read More

Lenovo и во вториот квартал на 2015-та е лидер во продажбата на персонални компјутери со испорачани 13,4 милиони уреди, но проблемот за производителите е што оваа категорија опаѓа кај корисниците секоја година, а оваа година има пад од речиси десет проценти. Зад Lenovo според успешноста на

Read More

Се израдувавте на апликациајта „Кој ме избришал“ на Фејсбук? Ќе се разочарате, повеќе не постои. – Драги корисници, за жал, апликацијата „Кој ме избришал“ на барање на Фејсбук повеќе не е достапна на ниту една платформа, објави програмерот на оваа апликација Антонио Куске. Апликацијата беше дизајнирана со

Read More

Управувањето со компјутерот при негово вклучување или исклучување може да придонесе за побрзо да се „потрошат“ компонентите, а со тоа и да се скрати рокот на употреба, затоа треба да следите неколку совети кои ќе ви помогнат. Според експертите од Geek Squad се зависи од начинот

Read More

Сигурнo многумина од вас се фрустрираат кога нивниот смартфон не може да се поврзе на домашната Wi-Fi поради слабиот сигнал. Поновите рутери имаат подобар квалитет и покриваат поголем домет со постабилна и побрза конекција, но не може да се покрие секое ќоше во куќата. Затоа

Read More