Saturday, Mar 28, 2020

Во првите 24 часа откако Microsoft почна со продажба на Windows 10, оперативниот систем беше преземен од над 14 милиони уреди, а новите цифри се уште поголемо изненадување. Над 27 милиони корисници го надградиле својот оперативен систем со десетката, а ако продолжи ваквиот тренд, новиот софтвер

Read More

Facebook работи на нова апликација која на корисниците ќе им доставува вонредни вести врз база на сведоштва од прва рака, поточно од објавените статуси на самите корисници. Facebook станува моќен медиум каде веднаш се објавуваат најновите случување и добро е да се биде информиран за

Read More

Facebook има голем безбедносен пропуст, секој може да ве пронајде и покрај сите забрани за гледање на податоците на профилот. Корисниците на социјалната мрежа не е препорачливо да го внесат бројот од својот мобилен телефон, затоа што секој ќе може да го дознае нивното име,

Read More

Денес речиси сите здраво за готово знаеме дека Internet Explorer е врста која е изумрена и никој не го користи, но пред само неколку години состојбата беше сосема поинаква. Chrome беше нов и свеж прелистувач кој само што доби огромна подршка од Google и полека

Read More

Голем број на корисници кои ја инсталирале првата кумулативна надградба на Windows 10 пријавуваат голем број на проблеми бидејќи системот не успева да ја инсталира новата верзија и прави постојани падови. Се уште не се знае каде лежи проблемот, но дел корисниците велат дека е

Read More

Веб прелистувачите се омилена мета за хакерите што трагаат по вашите лични податоци. Mozilla Firefox е сега таргетирана поради нејзиниот голем безбедносен пропуст. Официјалниот Mozilla блог за безбедност детално опишува за каков пропуст се работи и кои платформи се најзагрозени. Се препорачува надградба на Mozilla

Read More

Огромна бројка на тимови од 5 луѓе се натпреваруваа во годинешниот интернационален Дота 2 турнир.  Од волшебници до чудовишта разменуваа виртуелни „тупаници“ борејќи се на главниот настан на интернационалниот Дота 2 турнир одржан во Сиетл, Америка. Во саботното финале еден тим од 5 луѓе си замина

Read More

Windows 10 излезе официјално на 29 јули и се уште е во екот на вниманието. Реакциите на корисниците не стивнуваат, кој се фали, кој се жали, но општо се очекува да се подобрат многу работи што не беа во ред во Windows 8. Голема новост

Read More

Новата апликација на најпопуларната социјална мрежа, Фејсбук ќе ви помогне да дознаете кој ве бара на телефон дури иако се јавува од непознат број. Апликацијата Hello моментално е достапна само на Android уредите и користи податоци од Фејбсук како би ви открила кој се крие

Read More

Windows 10 може да функционира и со хардвер што покренува Windows 7 и Windows 8.1. Но, ако наидете на проблеми, Microsoft има решение лесно да ја повратите претходната верзија на Windows во рок од 30 дена од инсталирањето на Windows 10. Ако го надградите вашиот Windows

Read More