Monday, Sep 25, 2023
HomeГИГА БАЈТХај тек (Page 8)

Со Scalevo Wheelchair лицата со инвалидитет може да многу полесно да се движат секаде, особено во местата кои се непристапни за инвалидска количка. Иновацијата започната како студентски проект на Универзитетот во Цирих има огромен потенцијал да го подобри животниот стандард на лицата кои се зависни

Read More

Во денешно време кога интернетот е потреба, не можеме а да не се восхитуваме на благодетите кои ги нуди, или барем кога тие благодети достигнуваат огромни цифри. До пред 5 години името Felix Kjellberg  (познат по псевдонимот PewDiePie) можеби не ви значело многу, но денес тој

Read More

Мобилната апликација „Who Deleted Me on Facebook“ ви открива кој не ви е пријател повеќе на социјалната мрежа Fаcebook. Се работи за програмски додаток за Facebook, кој брзо и едноставно ви открива кој ве отстранил од списокот на пријатели. Освен тоа, апликацијата може да ви каже

Read More

Samsung Mobile ги прави финалните подготовки за лансирање на новиот сервис Samsung Pay за извршување на мобилни трансакции и плаќање директно од самиот смартфон. Платежниот систем ќе биде пуштен во септември во САД и Јужна Кореја, но се уште нема закажан датум за корисниците во

Read More

BMW полека се насочува кон смарт автомобили со футуристички концепти за да влезе навреме во трката со Tesla, Google и Apple. Претставник на BMW изјавил дека компанијата е отворена за соработка со било која технолошка компанија, целејќи кон Apple и Google, кои важат за најиновативните во

Read More

Американската војска ќе лета со велосипеди. За таа цел, ги најмила компаниите „Malloy Aeronautics“ и „SURVICE Engineering“ да развијат летечки велосипед за воени цели, а доколку се биде како што треба, производството ќе започне за три до пет години. Војската планира да ги користи овие летечки

Read More

Марк Цукерберг пред само два месеци најави револуција на апликацијата Facebook Messenger со милион додатоци и со неверојатно темпо се обезбедени сите новитети. Најновиот е можноста за испраќање на пари преку порака, со тоа што треба да се регистрираат банковните картички и да се верификува

Read More

Ford го најави третиот е-велосипед MoDe Flex кој има електричен мотор, како и акумулатор кој собира кинетичка енергија и може да се примени и во автомобилите од новата генерација. Автомобилскиот гигант го претстави MoDe Flex електричниот велосипед за модерните корисници на кои им е потребен

Read More

Во ера кога имаме супер технологија, но капацитетот на батериите брзо се троши поради напредните функции мора да се посегне кон науката и да се бараат нови решенија. Токму Samsung креираше посебен тим на истражувачи кои ќе експериментираат со графенот, специфичен материјал кој може да

Read More