Sunday, Mar 29, 2020
HomeДЕНЕШНАЕкономија (Page 83)

Банката БРИКС ќе почне да работи на 7 јули во Москва, изјави заменик рускиот министер за финансии Сергеј Сторчак. – Ја подготвуваме првата седница на управниот одбор и очекуваме да се одржи на 7 јули во Москва и тоа ќе го означи формалното отварање на банката

Read More

Саудиска Арабија за прв пат ја отвори берзата за странци. Ваквите економски реформи беа долгоочекувани во земјата која е најголем извозник на нафта. Засега странците ќе бидат ограничени на купување на саудиски акции по пат на „свапови“, вклучувајќи ги меѓународните банки и малиот број на

Read More

Две илјади невработени лица ќе имаат можност да посетуваат Обука за општи вештини за познавање странски јазик и компјутерски вештини за Microsоft Office апликациите, интернет и вештини за менаџмент. Оваа Обука ќе ја организира министерството за труд и социјална политика, Агенцијата за вработување на Република Македонија.

Read More

На средбата меѓу министрите за економија на Република Македонија и Република Бугарија главните поенти се дека треба и понатаму да се развива соработката во полето на економијата, заедничките инфраструктурни проекти и потикнување на инвестициите. „Трговската размена помеѓу Република Македонија и Република Бугарија е на завидно ниво.

Read More