Friday, Apr 10, 2020
HomeАНТИСТРЕС (Page 3)

Сигурно сте слушнале за андеркат фризурата, но ако тоа е премногу здодевно за вас ве охрабруваме да го пробате новиот летен тренд- андеркат што светка. Оваа фризура е совршена доколку планирате да посетите некој музички фестивал, сигурни сме дека ќе ги заробите погледите на многумина.

Read More

Се обидувате да живеете здраво и да се исхранувате правилно? Ова видео ќе ви покаже која храна треба да ја избегнувате доколку сакате да се чувствувате и изгледате поубаво. (доколку симате проблеми со преводот на видеото кликнете на копчето CC во долниот денес агол, а доколку сакате

Read More

Библијата има 66 книги од кои 39 се Стариот Завет и 27 се Новиот Завет. Таа е разнородна збирка од текстови кои настанувале во долг временски период, почнувајќи од 13 век п.н.е. Во стариот завет е опишан животот на Адам и Ева, Ное, Јов, Авраам, Исак, Јаков, Мојсеј, Давид, Соломон, Пророците како и други личности. Стариот Завет е откровението

Read More

Се смета дека Месечината настанала пред околу 4,5 милијарди години, по судир на комети. При ударот била исфрлена голема количина материјал во Земјината орбита од кој бил обликувана Месечината. Таа е цврсто небесно тело со пречник од 3473,3 км по површина, таа е 14 пати, по обем е 50 пати, а по

Read More

Никола Тесла е познат по својата гнијалност и неговите неверојатни откритија со полето на науката, но за него постојат многу факти што не ги знаете, какона пример  неговото мислење во врска со жените и одговорот на прашањето зошто тој никогаш не се оженил. Во едно интервју

Read More

Оптичка илузија се карактеризира со визуелно гледање на сликите кои се разликуваат од објективната реалност. Информациите од окото се обработуваат во мозокот за да се перцепира дека не се совпаѓаат со физичките мерки на стимул изворот. Постојат три главни типови: буквални оптички илузии кои создаваат слики

Read More

Сте размислувале ли некогаш како би било доколку сте се роделе во кралско семејство? Колку пари би имале, каде би живеле и која ќе биде вашата улога во кралскиот дворец? Погледнете кои се десетте најбоати кралски семејства во светот денеска.

Read More

Бендот Blue Band е составен од 5 професионални музичари од кои двајца се од Штип, еден од Пробиштип, еден од Велес и еден од Струга но базата на бендот е во Штип кајшто се одржуваат пробите во свое сопствено студио на бендот. Приоритет на бендот

Read More

Песната која стана хит и ја одбележи кариерата на пејачот Дарио Паунковски и групата Миг 21, „Косоока“ повторно се врати во етерот преку маестралната преработка на Виктор Постолов од „Пинк Ѕвезди“ и неговата музичка група „Театро бенд“. Музичката група „Театро бенд“ на македонската музичка сцена постои

Read More

Секој ден по социјалните мрежи гледаме позитивни фотографии кои не тераат да заборавина на лошите работи во светот, но дали некогаш сте погледнале фотографија и сте почуствувале грутка во грлото? Овие фотографии не тераат да размислуваме за човештвото и да бидеме благодарни за се’ што  имаме

Read More