Sunday, Apr 5, 2020
HomeАНТИСТРЕС (Page 119)

Многу девојки и жени се соочуваат со проблеми со кожата. Експертски совети од Д-р Коста Цветковиќ - дерматолог Хемискиот пилинг е метода која се користи за израмнување на кожата, нејзино подмладување, лупење на површниот мртов слој на клетки и замена со нов, помлад. Се користи за

Read More

Невенот е еден од најлековитите цветови кој има значајно присуство во балканската народна традиција и повозрасните често го користеле како средство за спречување на инфекции, зарази, за лечење на рани и за хигиенски потреби. За невенот е поврзана интересна легенда која потекнува уште од Римско

Read More

Човековиот живот се одвива во две неизбежни и меѓусебно поврзани димензии: просторот и времето, а смислата пак на животот доаѓа од достигнувањата на нашето делување. Оттаму, квалитетот или колку добро ќе го живееме мигот на времето зависи и од тоа колку ќе го спознаеме просторот

Read More

Аронијата често се споменува како овошје кое е најмоќниот антиоксиданс. Второто име на оваа овошка “сибирска боровница” – епитет кој го носи токму поради отпорноста на ниски температури и бидејќи најраспространета е во Русија. Како малку позната во нашите простори, со нејзината моќ запознајте се

Read More