Monday, Jul 6, 2020
HomeАНТИСТРЕСХуманост (Page 5)

Француското интернационално училиште ja започна хуманитарната акција „Децата за децата“ преку која се набавени едукативни картички наменети за Дневниот центар за деца со аутизам. Овие картичките ја олеснуваат комуникацијата на децата кои имаат потешкотии со говорењето и се направени според PECS системот. „Навистина сме среќни што

Read More

Со секој купен производ на Жито Лукс, во Тетово, се донира за реновирање на Одделот за детски болести во Клиничката болница во градот. Во следните три месеци ќе биде активна хуманитарна акција на најголемиот македонски производител на леб и брашно, компанијата Жито Лукс. Имено, со

Read More

Самохрана мајка од Куманово бара помош за собирање на 100 илјади евра кои треба да помогнат во лекување на две од нејзните три деца бидејќи таа има месечни приходи од само 13 илјади денари. 7 годишниот Александар е во најтешка состојба бидејќи болеста е откриена

Read More

  Интересен видео запис излезе на социјалните мрежи. Овој човек кој е татко на овие деца го направил ова поучно видео докажувајќи дека aутизмот е болест која не е заразна. Овој човек кажува дека и тие деца се како секое нормално дете, само за жал работите

Read More

Младиот пијанист Милан Дучевски како еден од првите штитеници на иницијативата „Добар проект“ денеска ќе има шанса да ги собере последните средства кои му се неопходни за да отиде на Интернационалниот натпревар по пијано "Џовани Музичисити" во Италија. За таа цел вечерва од 19 часот

Read More

Највена е хумана акција за собирање средства за децата без родители сместени во СОС детско сели и идејата е да им се помогне во купување на училишен прибор, ранци тетратки и материјали за новата учебна година. Акцијата ја покренува здружението „Хуманост без граници”, а секој

Read More

Хуманоста не познава граници - да им помогнеме на оние на кои тоа им е потребно. Со цел да им се помогне и олесни почетокот на училишната година на 140 дечиња без родители и родителска грижа, како и деца кои се во ризик да ја

Read More

“Жарко Јовичиќ има 23 години. Пред 8 месеци неочекувано го загуби видот на левото око. После еден лекарски преглед му беше дијагностиран параназален рак. Итно беше направена критична операција, со која за среќа се отсрани поголемиот дел од туморот. Оттогаш тој е на постојана терапија, а

Read More

Помош со донирање вода за пиење, средства за хигиена, храна, ќебиња е потребна за погодените домаќинства во Тетовскиот регион од завчерашното невреме ,пишува МИА Помошта може да се предаде во магацините на Црвениот крст во Момин Поток од 8 до 16 часот секо ден до 15-ти

Read More

По страшното невреме кое зафати повеќе региони низ Македонија, а одзеде и човечки животи во тетовскиот регион се јавија хуманите граѓани кои сакаат да им помогнат на погодените семејства побрзо да се вратат во нормална состојба. Едни од првите кои веќе се организираа се Студентски

Read More