HomeДЕНЕШНАСветКанада е светски пример за прием на бегалци

Канада е светски пример за прием на бегалци

Канада ја продолжува политиката на отворени врати и годинава има примено рекордни 320 илјади бегалци од регионите зафатени со тешки воени конфликти.

„Земјата нема примено толку многу миграти во една година, од почетокот на 1910 година, периодот на колонизација на кандаскиот Запад, посочува во соопштение Националниот статистички Институт.

Приемот на бегалци од Сирија е речиси највисок во светки рамки, а тоа се должи на либералната политика која ја спроведува новиот премиер Џастин Трудо.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com