Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаКамческа-Милевска по распитот: Во СЈО дојдов како сведок

Камческа-Милевска по распитот: Во СЈО дојдов како сведок

Elizabeta Kamceska Milevska pred SJO

Министерката за култура, Елизабета Камческа Милевска, денеска била повикана во СЈО во својство на сведок, потврди таа по распитот. Министерката се заблагодари што СЈО и дало можност да го потврди и истакне законското работење на Министерството за култура. Не даде повеќе детали со образложение дека не е овластена да коментира поради тајноста на истрагата.

Министерката за култура е втора личност која утрово се појави во ова Обвинителство. Претходно, во СЈО беше и бизнисменот Орце Камчев. Ниту за двајцата не е познато за кој предмет даваат исказ во Обвинителството.