HomeДЕНЕШНАПолитикаКако се финансираат партиите за време на кампања, прашува „Цивил“

Како се финансираат партиите за време на кампања, прашува „Цивил“

„Цивил“ побара од политичките партии да ги откријат изворите на финансирање и начинот на кој ги плаќаат скапите изборни програми со голем број на митинзи, платено политичко рекламирање и закуп на медиа простор.

– Се води скапа кампања, нетранспарентна, никој не знае од каде партиите наоѓаат средства за кампањата. Ние се обидовме да им испратиме барање на сите партии, да ги кажат изворите на финансирање. На жал, од 70 политички субјекти, само пет партии нѝ одговорија како ќе ја финансираат својата кампања. Медиумите се посебна приказна. За жал ништо од она што е договорено во Пржино, не е остварено. Сè уште има говор на омраза, вели Синиша Станковиќ, уредник на „Цивил“.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com