Friday, Jun 15, 2018
HomeАНТИСТРЕСПатувањеКако од бајка – погледнете ги најнеобичните куќи во светот

Како од бајка – погледнете ги најнеобичните куќи во светот

cudna kukja 5

Сите убавини и чуда на планетата никој не може ни да ги замисли, но благодарение на интернетот со само неколку кликања можеме да се запознаеме со безброј убави згради и пејзажи кои буквално ќе ни го одземат здивот! Величенствените згради низ целиот свет во голема мера се веќе познати на многумина, но необичните домови ни се помалку познати. Ова е само мал дел од куќите кои можете да ги видите во необична форма и изглед. Преубаво изгледаат нели?

cudna kukja 1
1. Камена куќа, Португалија

cudna kukja 2
2. Куќа школка, Мексико

cudna kukja 3
3. Куќа на хобитите, Нов Зеланд

cudna kukja 4
4. Трикатна куќа на дрво, Канада

cudna kukja 5
5. Шума куќа, Холандија

cudna kukja 6
6. Куќата на чајот, Јапонија

cudna kukja 7
7. Дрвена куќа, Русија

cudna kukja 8
8. Традиционална куќа во Исланд

cudna kukja 9
9. Чудна куќа, Минесота

cudna kukja 10
10. Куќа вештерка, Франција