HomeГИГА БАЈТСмартфонКако да го наполните телефонот многу побрзо

Како да го наполните телефонот многу побрзо

На нашите читатели постојано им пренесуваме совети како побрзо да ја полнат батеријата на својот смартфон во ситуации кога немаат доволно време за вообичаено полнење, како на пример со поставување на црна позадина или пак вклучување на авионскиот режим за заштеда на енергија во мирување, па сега наоѓаме еден нов метод.

За да привлечете поголемо количество на струја може да го искориститие полначот од таблетот (доколку имате) бидејќи нивните полначи имаат многу поголем капацитет за привлекување на струја за поголемата батерија. Слично е и со iPhone кој преку кабелот за iPad може да се полни со Mac каде ќе биде зголемена апмеражата или директно во штекер.

Доколку немате таблет може да купите посебен полнач кој има поголем капацитет во ампери од вашиот стандарден полнач за побрзо и поефикасно полнење на батеријата на смартфонот. На пазарот има и многу додатоци како преносни батерии за итни случаи преку кои може да полните два или повеќе уреди истовремено.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com