Sunday, Apr 22, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаЈолевски на средби со екс министри за одбрана и генерали

Јолевски на средби со екс министри за одбрана и генерали

Министерот за одбрана Зоран Јолевски ќе има средства со поголемиот дел од поранешните министри за одбрана, како и со началникот на генералштабот на АРМ генерал потполковник Горанчо Котевски и со генералите и високите офицери кои претходно ја изршуваа оваа функција.

Армијата на Република Македонија се подготвува да го одбележи својот празник 16 август, бидејќи на овој ден во 1943 на Славеј планина со формирањето на баталјонот Мирче Ацев се создала прва воена формација во Македонија за време на НОВ.