Monday, Apr 23, 2018
HomeUncategorizedИзвидници од Македонија со свое учество на Светската извидничка смотра во Јапонија

Извидници од Македонија со свое учество на Светската извидничка смотра во Јапонија

Дванаесет извидници од Сојузот на извидници на Македонија, во периодот од 28-ми јули до 8-ми август  учествуваат на 23-тата Светска извидничка смотра во Киара-Хама, Јапонија.

На неа, во периодот на оддржување, преку 30 000 извидници имаа можност да живеат, учат и да се забавуваат заедно во еден заднички мега камп. На вчерашното одбележување на 70-годишнината од атомската бомба во Хирошимам извидниците од Македонскиот контингент им оддадоа почит на загинатите јапонски државјани.

izvidnici1Оваа манифестација се одржува еднаш во четири години на различни места во светот. Претходната извидничка смотра се одржа во Шведска, а следната ќе биде во Соединетите Американски Држави.