Thursday, Jun 4, 2020
HomeРЕФЛЕКТОРМузејИзложба на фотографии од работилницата ,,Land Art"

Изложба на фотографии од работилницата ,,Land Art"

land art 1

Културниот центар „Кула“ на 3 јули со почеток од 20 часот ќе ја постави изложбата со дела создадени за време на работилницата за Land Art која се одржа од 13 до 14 јуни  во  Китка.

Оваа изложба освен изработените дела, на посетителите ќе им понуди и видеа од инсталациите кои биле изработени за време на престојот во Китка

LAND ART 2

Ментори на оваа работилница беа Марко Јанев, Филип Векловски и Никола Анѓеловски, а координатор на истата беше Маја Стојковска. Учесници во работилницата беа: Сања Симоска, Јасмина Трпевска, Љупчо Костовски, Кристијан Крстевски, Христина Гогу, Деа Беатовиќ, Даниела Јамандиловска , Даниела Велкоска, Наташа Пецева, Наташа Неделкова, Амир Карахасан, Илина Поповска, Злата Голабоска, Бобан Доцевски, Марија Николовска, Ана Бахчеванџиева, Јована Ристиќ, Филип Ивановски, Стефан Николовски, Сузана Плачкова, Ивана Мирчевска и Филис Синаноска