HomeДЕНЕШНАСветИздаден рекорден број ирски пасоши поради Брегзит

Издаден рекорден број ирски пасоши поради Брегзит

Рекорден број ирски пасоши: повеќе од 700 илјади биле издадени досега оваа година, пренесува BBC. Апликации од Велика Британија и Ирска по гласањето за Брекзит значително се зголемија.
Ирскиот пасош ќе му овозможи на сопственикот да продолжи слободно да се движи и работи во границите на Европската унија, откако Британија ќе го напушти блокот.

Последните податоци (до крајот на октомври) покажуваат дека вкупно биле поднесени 635, 635 барања за издавање на пасоши, како за споредба минатата година биле 566, 142. Бројот на апликација од Северна Ирска е зголемен за 27% во однос на 2015 година.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com