Thursday, Mar 22, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаИванов ќе дочека четири нови амбасадори

Иванов ќе дочека четири нови амбасадори

ivanov

Претседателот Ѓорѓе Иванов денес ќе прими акредитивни писма на четворица новоназначени амбасадори кои доаѓаат од Бразил и три африкански држави Гана, Ангола и Того. Амбасодорката Ана Марија Сампао Фернадеш ќе го преставува Бразил во седиштето во Софија, Жозе Жоао Мануел ќе ги брани интересите на Гана од Белград, Сабах Зита Окаикои го преставува Того во Прага, додека пак тогоанецот Квами Кристоф Дикену ќе амбасадорува од Берлин.