HomeДЕНЕШНАПолитикаИстражување на СКУП: ВМРО-ДПМНЕ една од најбогатите партии во Европа

Истражување на СКУП: ВМРО-ДПМНЕ една од најбогатите партии во Европа

Владеачката партија ВМРО-ДПМНЕ поседува 93 имотни листови во кои е запишана вкупна површина поголема од 33.000 метри квадратни. Ова ја прави партијата една од најбогатите и најимотните партии во Европа, објавија истражувачите на СКУП Македонија.

Вкупната вредност на имотот на ВМРО-ДПМНЕ се проценува на околу 60 милиони евра. Само за споредба Христијанско Демократската Унија на Ангела Меркел во Германија поседува имот од 50 милиони евра, додека Лабуристичката и Конзервативната партија во Велика Британија заедно, не поседуваат поголем имот од 20 милиони фунти.

СДСМ поседува 4.120 метри квадратни, додека ДУИ има околу 1.500 метри квадратни.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com