Tuesday, Apr 24, 2018
HomeАНТИСТРЕСИстражување на Галуп: Дознајте кој Балкански народ најмногу знае да сака

Истражување на Галуп: Дознајте кој Балкански народ најмногу знае да сака

LOVE LAR - Copy

 

Според истражувањето на Американската агенција ,,Галуп” спроведено на тема љубов и размена на емоции помеѓу луѓето, било заклучено дека на Балканот најмногу знаат да сакаат жителите на Црна Гора( 74%), Србија(72%) и Босна и Херцеговина(72%), Хрватска (69),а Македонија и Словенија (68%). Додека на дното на листата кога зборуваме за Балканските земји се нашле Албанија и Косово- пренела  Anadolu Agency (AA).

love 2

Според истото настражување, на светско ниво најмногу знаат да сакаат Филипинците (93%) , по нив следат граѓаните на Руанда, каде љубов чувствуваат и покажуваат 92%. На листата следи Порторико со 90%, Унгарија 89% ,Јужен Кипар 88%.

Најмалку знаат да сакаат граѓаните на Ерменија, каде љубов покажуваа само 29% од населението.