HomeРЕФЛЕКТОРФилмИрвин Велш: „Trainspotting 2“ ќе биде подобар од првиот филм

Ирвин Велш: „Trainspotting 2“ ќе биде подобар од првиот филм

60225412358233fd34a822055917343_v4_big

Повеќе од 20 години после првата екранизација на романот од британскиот писател Ирвин Велш со нетрпение се очекува „Trainspotting 2“, кој во кино салите се очекува кон почетокот на 2017 година. Снимањето на филмот се пролонгирало поради сценариото, бидејќи Дени Бојл, Еван Мекрегор и остатокот на старата екипа сакале повторно да се собират само доколку се биде на највисоко ниво.

Сега се јави и авторот, кој го пофали филмот и изјави дека во некои аспекти е подобар од „Trainspotting 1“. „Ликовите станаа иконични и овој филм имаза цел уште повеќе да го зацементира овој статус. Филмот се чини како голем епски филм. Многу сум возбуден околу тоа и мислам дека и гледачите ќе бидат возбудени“, изјави Ирвин Велш.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com