Monday, May 14, 2018
HomeГИГА БАЈТХај текiPhone со течен метал доаѓа побрзо од очекуваното

iPhone со течен метал доаѓа побрзо од очекуваното

Долго времe Apple се обидува да обезбеди технологија со течен метал која ќе овозможи креирање на многу поиздржлив, полесен и поефикасен iPhone и очигледно плановите ќе се остварат со потпишувањето на договорот со компанијата Liquidmetal Technologies. Употребата на течниот метал ќе донесе смартфони со голема издржливост во однос на надворешните влијанија и ќе се спречи корозија од навлегување на вода. Првиот iPhone со течен метал го очекуваме наредната година.

Извор: telefoni.mk