Wednesday, Aug 12, 2020
HomeГИГА БАЈТСмартфонiPhone 7 убедливо најмоќен без конкуренција

iPhone 7 убедливо најмоќен без конкуренција

iphone-7-new1

iPhone 7 го доби првиот бенчмарк тест на Antuntu каде со новиот четири-јадрен A10 Fusion процесор ја збриша конкуренцијата. iPhone 7 забележа резултат од неверојатни 178,397 поени за работата на хардверот во општите перформанси што е за 33% повеќе од iPhone 6s кој работи со А9 процесорот.

Зад iPhone 7 се најде OnePlus 3 како најдобар Android смартфон со 140.000 поени благодарение на оптимизациите на осум-јадрениот Snapdragon 820 процесор. Samsung Galaxy S7 edge е седми со 135 илјади поени.

POST TAGS: