Thursday, Apr 19, 2018
HomeГИГА БАЈТСмартфонiPhone 6 е незапирлив, Samsung тоне постојано

iPhone 6 е незапирлив, Samsung тоне постојано

Samsung се уште е најуспешниот производител со испорачани 89 милиони Galaxy телефони за последните три месеци од оваа година, но тоа не е доволно бидеќи преставува пад од 10 проценти во однос на минатата година. Затоа, пак Apple е фантастичен со огромен скок од 35 проценти и продал 47.5 милиони iPhone 6 и iPhone 6 Plus смартфони.

iPhone 6 vs iPhone 6 Plus

Со овие бројки се покажува дека на Samsung му е потребна силна есенска сезона каде ќе ги лансира Galaxy S6 Edge + и Galaxy Note 5 за да им стави до знаење на сите корисници дека има подобри, помоќни и поквалитетни телефони од Apple, кој во октомври ќе ги лансира iPhone 6s и iPhone 6s за уште една силна битка и рушење на доминацијата на Samsung.

Извор: telefoni.mk