Thursday, Mar 22, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаИнтерпол трага по 32 криминалци од Македонија

Интерпол трага по 32 криминалци од Македонија

Во моментов Интерпол трага по 32 лица со македонски пасош. Најголемиот дел од нив се етнички Албанци, а ги бараат судските системи и полициите не само на неколку европски, туку и светски земји. Листата на потраги на европската полиција ги гони овие лица за најразлични кривични дела, како убиства, трговија со наркотици, грабежи, изнуди па се до измами и различен економски криминал.
krimi1 krimi2