Saturday, Apr 21, 2018
HomeАЈНШТАЈНИЈААтласИнтерактивна мапа за хард-кор фанови на Game of Thrones

Интерактивна мапа за хард-кор фанови на Game of Thrones

game of thrones

Корисникот под псевдонимот Quarter Maester изработи интерактивна мапа од целиот свет во кој се одвива серијата Game of Thrones како дел од фикцијата на Џорџ Р.Р. Мартин. Кога ќе ги погледнете сите континенти како Вестерос и Есос, океаните, сите мориња, градови и тврдина ќе добиете претстава колку всушност е навлезено во секој детаљ при крерање на епската приказна.

interaktivna mapa got

Исто така може да следите настани од книгите, како и од ТВ серијата и да го видите движењето на главните ликови. Мапата е изработена со софтверот на Google Maps и може да се зумира и клика на секоја точка.