HomeАЈНШТАЈНИЈААтласЏиновски снежни топки се појавија во Сибир

Џиновски снежни топки се појавија во Сибир

Природата постојано ни воочува дека сериозно се нарушени климатските услови на Земјата. Глобалното затоплување, но и штетата која ја прават луѓето со забрзаната индустријализација се причина за појава на климатски феномени низ светот. Сега во Сибир се појавија џиновски снежни топки.

Жителите на селцето Најда близу заливот Оба пронашле во својот округ непрегледно мноштво округли снежни топки. Засега никој не успеал да го објасни овој редок феномен, а постарите жители тврдат дека ништо слично до сега не се појавило. Топките се со различни димензии, од оние со пречник на тениска топка до оние со големина на топка за пилатес, но она што најмногу зачудува се нивните речиси совршени пропорции.
dzinovski-snesni-topki-sibir-1

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com