Monday, Jun 18, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаИнфективното одделение во болницата „8 Септември“ на колективен одмор, граѓаните шокирани

Инфективното одделение во болницата „8 Септември“ на колективен одмор, граѓаните шокирани

Gradska-bolnica-osmi-septemvri-2

Инфективното одделение во скопската Градска општа болница „8 Септември“ е на колективен одмор, дознава www.fakulteti.mk. Неколкумина граѓани вчера биле шокирани откако добиле приоритетни упати за хостпитализација поради сериозни болести, а кога стигнале пред инфективното одделение виделе соопштение дека се на колективен одмор до 15 август.

-Пациентот требаше да биде згрижен на инфективно одделение поради многу висока температура. Бидејќи веќе бевме информирани дека одделот за инфективни болести и фебрилни состојби во „8 Септември“ е привремено затворен, ја информиравме лекарката да не не упатува таму. Не и се веруваше. Не погледна зачудено: „Како може болничко одделение да е на колективен одмор?!“. Во компјутерскиот систем таа се обиде да ни издаде приоритетен упат и успеа во тоа. Но, кога отидовме во болницата ни рекоа дека одделението не прима пациенти, бидејќи сите се на колективен одмор – раскажувал М.Т. од Скопје.