Friday, Apr 20, 2018
HomeИздвојувамеИмпресивни слики – Шарените карпи во Женгји, Кина

Импресивни слики – Шарените карпи во Женгји, Кина

Националниот парк Женгји Данксиа во северозападната кинеска провинција Гансу содржи неверојатна карпеста формација која како да е насликана од професионален уметник, со разновидни бои кои се прелеваат и даваат импресивни глетки. Женгји паркот е еден од најомилените места за туристите од Азија и е неверојатно откритие за сите љубители на непредвидливата и магична природа. Погледнете ги сликите и уживајте.

Brightly coloured rock formations at the Zhangye Danxia Landform Geological Park, Gansu Province, China

Brightly coloured rock formations at the Zhangye Danxia Landform Geological Park, Gansu Province, China

Brightly coloured rock formations at the Zhangye Danxia Landform Geological Park, Gansu Province, China

Brightly coloured rock formations at the Zhangye Danxia Landform Geological Park, Gansu Province, China

Brightly coloured rock formations at the Zhangye Danxia Landform Geological Park, Gansu Province, China

Brightly coloured rock formations at the Zhangye Danxia Landform Geological Park, Gansu Province, China

Brightly coloured rock formations at the Zhangye Danxia Landform Geological Park, Gansu Province, China