HomeГИГА БАЈТСмартфонИма ли гужва во локалот – Ќе ви откри Google Maps

Има ли гужва во локалот – Ќе ви откри Google Maps

luge

Google Maps сервисот добива нова квалитетна функција за информирање на корисниците кои сакаат да посетат одредено место, на пример угостителски локал со тоа колку луѓе има таму и дали воопшто има место пред да тргнете.

service hours

Google Maps веќе има и опција за следење на сообраќајот во јавниот транспорт. Google ито така, ги проширува линформациите и во врска со времетраењето на престојот на луѓето на одредена локација, како и времето на работа на одредени продавници, локали или индивидуални бизниси.

Колку што е корисна, толку оваа функција и е загрижувачка бидејќи покажува неверојатни способности на Google Maps да детектира број на луѓе на едно место, технологија која може да биде злоупотребена. Секако, доколку тоа не ви смета и не сакате да се мешате во гужви ќе може да се информирате преку Google Maps.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com