Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаИкс Трејд отвори канцеларија во Скопје со 100 вработени

Икс Трејд отвори канцеларија во Скопје со 100 вработени

otvaranje xtrade

Онлај компанијата Икс Трејд каја се занимава со електронска и електронски трансакции ги отвори канцелариите во Скопје со што се создава можност и за вработување на околу 100 лица, а веќе се ангажирани триесетина. gruevski xtradeНа промоцијата учествуваа Шејла Кампањано директорка на Икс Трејд која укажа благодарност за поволните услови при инвестирањето и брзиот процес на започнување со работа, како и премиерот Никола Груевски и министерот за привлекување на странски инвестиции Џери Наумов кои повторно ја истакнаа заложбата за поддрка на странските компании кои се заинтересирани за започнување бизнис и создавање нови работни места.