Saturday, Jun 16, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионИ после Тито, Тито. Симболично одбележан Денот на младоста

И после Тито, Тито. Симболично одбележан Денот на младоста

Ivo-Godnic-2

По повод 25.мај, Денот на младоста кој се одбележува со прославата на роденденот на Јосип Броз Тито, се собраа голем број луѓе од разни краишта на Балканот и светот, за да му одадат почит.

Имено, овој пат прославата беше одбележана на многу креативен начин со помош на словенечкиот актер Иво Гондиќ. Тој денеска го глумеше Тито и со тоа стана вистинска атракција.